Dansbandet bildades 1958 under namnet Bob Stewens vilket senare ändrades till Bob stevens. 1978 splittrades bandet. 1987 bestämde sig Mats Kärrlid och Mats Olsson för att återbilda bandet igen. Uppstarten följdes upp med dansturné och skivkontrakt. Under 90-talet gav bandet ut flera musikalbum och fick hösten 1998 en svensktoppsplacering med "Samma leende som du". Bandet medverkade bland annat i Sveriges radios I afton dans och Tittartoppen på TV4. "Ett litet under" blev under 90-talet en hit i Sverige och Danmark, men den mest framgångsrika låten är deras version av "No more Bolero" som har blivit bandets signaturmelodi. Detta på grund av Mats Kärrlids karakteristiska sångröst och Mats Olssons saxofonspel med vilket han har nominerats till bästa blåsare vid ett flertalet tillfälle. Mats Olsson är även låtskrivare och har med låtar på flera av bandets album.

Efter ett kort uppehåll i mitten på 2000 talet är Mats och Mats åter i fullgång med att skriva musik, turnera och spela in skivor med bandet. "Mitt Skåne" från 2014 blev en stor succé både vad det gäller försäljning och listplaceringar. Uppföljaren "Skåne är ett härligt land" från 2015 är ett album med låtar som på ett eller annat sätt anknyter till Skåne. Fösta veckan gick den in på tredje plats på försäljningslistan för svenska dansband.

Förutom Mats Olsson finns i bandet Christoffer Bengtsson, Mikael Langen, med förflutet i Martys, samt Pierre Nilsson, som har ett förflutet i bl.a. Deléns & Per-Håkans.

Mats Olsson 

Sång, Klaviatur, Dragspel & Saxofon

Christoffer Bengtsson

Sång & Gitarr

Mikael Langen

Sång & Trummor

Pierré Nilsson

Sång & Bas

© Copyright bob-Stevens